Stručnjaci za metal

Firma Tehnika Komerc je distributer proizvoda kompanije Schmelzer za tržište Srbije i generalno Zapadnog Balkana. Kompanija Schmelzer (Ambros Schmelzer & Sohn GmbH & Co. KG) osnovana je 1913. godine u mestu Waldershof na severu Bavarske. Ova porodična firma je napredovala i razvijala se kroz generacije i danas je izgradila mrežu kompanija u 8 evropskih država i proizvodnim pogonima u Nemačkoj i Češkoj. Ističemo njihove proizvode u oblasti poljoprivredne tehnike i cevi za transport robe.

1. CEVI

Standardni sistemi cevi sa ivičnim prirubnicama se koriste prvenstveno za transport zrnastih kultura i mnogih drugih formi materijala u rasutom stanju. Podužno zavarene cevi sa spojenim šavom što omogućava visok stepen preciznosti u obliku i zaštiti od korozije.
Cevi se proizvode u standardnim dimenzijama prečnika od 100 mm do 400 mm, debljine zida od 1mm do 3mm i dužine od 250mm do 2000mm. Helix cevi koje se spiralno vare imaju povećanu čvrstoću i u standardnim varijantama se izrađuju do dužina od 6m (a pozahtevu je moguće i više – 12m).
Osnovne prednosti naših cevi koje obezbeđuju duži vek i lakšu montažu su:

  • vrhunska zaobljenost
  • ivica sa Schmelzer prirubnicom (savijena pod uglom od 90 o što umanjuje šansu za oštećenje)
  • kalibrisana unutrašnjost
  • lako spajanje
Pored standarnih cevi u ponudi imamo i ugaone segmente, račve, adaptere, klapne, zasune, ventile, rotacione razdelnike, ublaživače pada … Sve ove elemente izrađujemo i u verziji sa plastičnim umetkom (plastični sloj unutar cevi - APS) koji se izrađuje od polietilena ili poliuretana, čime se radni vek cevi produžava do deset puta. Sam umetak se lako može zameniti kada se istroši.

U ponudi imamo i cevi za ventilacione sisteme, kao i cevi za pneumatski transport robe.

2.Ventilaciona tehnologija

Zrno je živ proizvod. Dva parametra – temperatura i vlaga su od suštinskog značaja da bi se postigao najduži mogući vek skladištenja. Naša univerzalna tehnologija ventilacije obezbeđuje savršene uslove za čuvanje robe u zrnu. Možemo da obezbedimo sve što neophodno za provetravanje zrna, od podne ventilacije preko naše patentirane teleskopske ventilacione cevi do polukružnih kanala. U ponudi imamo i vazdušna koplja i stubove koji se postavljaju vertikalno u robu. Na raspolaganju je i kompletan program različitih ventilatora u opsegu od 1.000 do 50.000 m3/h.

3.tehnologija skladištenja

Naš sistem skladištenja nudi prave mogućnosti za pažljivo skladištenje zrnastih kultura. U ponudi imamo izradu horizontalnih (podnih) skladišta sa pregradnim zidovima koji obezbeđuju raznovrsne i istovremeno ekonomične načine skladištenja. Podno skladište se može podeliti i pomoću modularnih zidova. Kao rezultat toga, izgradnja modularnih zidova omogućava naknadne ugradnje.

4.TEHNOLOGIJA ČIŠĆENJA ZRNA

Naša tehnologija vazdušnih prečistača (separator lakih čestica) nudi velike mogućnosti: kapacitet do 120 t/h, bez pokretnih delova, ventilatori visokih performansi, regulisanje brzine i frekvencije... Po zahtevu moguće i izrada odgovarajućih čeličnih ramova – nosača.

5.Tehnologija sušenja

Naš GREJAČ-VAZDUHA je predviđen za iskorišćenje viška toplote dobijene od bio-gas postrojenja i od kombinovanih TE-TO postrojenja. Kombinacijom različitih ventilatora i izmenjivača toplote možemo da izađemo u susret svakom korisniku. Ova tehnologija je pogodna za sušenje raznih sirovina u kontejnerima/prikolicama.