subota, 15 dec 2018
You are here: Home Proizvodi Nivo prekidač
Nivo prekidac PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 10 mart 2010 12:49

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Radni napon : 220V ili 24V, 50Hz
Instalirana snaga : 8VA
Struja preklapanja : 5A
Mehanička zaštita : IP 54

 

 

PRIMENA :
Način montiranja donjih nivoprekidača
Kapacitivni nivo-prekidači se instaliraju kao gornji i donji granični prekidači napunjenosti sudova, komora, ili ćelija sa zrnastom odnosno praškastom robom.

Kako je signalna informacija od nivo-prekidača nezavisna od napona napajanja u direktnoj ili inverznoj logici, kapacitivne nivo-prekidače moguće je povezati u automatiku transportnog sistema ili proizvodnog procesa. Moguće je povezivanje svetlosne i zvučne signalizacije shodno potrebama tehnološkog procesa. Kućište sa elektronikom je zaptiveno i otporno na prašinu.

Šema gornjeg  nivoprekidača

Kapacitivne nivo-prekidače sa sondom u obliku šipke moguće je ugraditi vertikalno ili horizontalno sa dužinom sonde od 200mm do 2000mm. Kod donjih nivo-prekidača, sonda je u obliku ovalne ploče i ugrađuje se u zid silo-ćelije ili koša zbog sprečavanja erozije od strane zrnastog materijala. Prema zahtevu, vrsta i oblik sonde može se prilagoditi konkretnoj primeni.

Do sada je na različitim objektima ugrađeno preko 600 nivo prekidača, od silosa, sušara i usipnih koševa, pa do koševa u industriji građevinskog materijala.

Poslednje ažurirano sreda, 24 mart 2010 13:49