subota, 15 dec 2018
You are here: Home Proizvodi Dozator
Dozator PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 10 mart 2010 10:53

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Kućište : nerđajući čelik
Kapacitet : - mikrodozator - od 1 do 11kg/h


- dozator - prema potrebi korisnika
Napajanje : 220V
Upravljanje : - manuelno pomoću potenciometra


- upravljački program na PC računaru
Komunikacija sa računarom : RS-485

 

 

U procesu proizvodnje brašna (u mlinsko-pekarskoj inustriji) često se kao sirovina pojavljuje pšenica čijom preradom se ne može dobiti brašno zadovoljavajućih karakteristika. Radi poboljšanja kvaliteta brašnu se, u samom procesu proizvodnje, dodaju odgovarajući aditivi. Obzirom da se radi o velikim količinama brašna (zavisno od kapaciteta mlina, od 3 t/h do 25 t/h ) potrebno je postepeno dozirati predviđenu količinu aditiva. Zavisno od kvaliteta brašna i kapaciteta mlina potrebna količina aditiva se kreće od 1kg/h do 100kg/h. Za pokrivanje donjeg dela opsega (od 1 do 11kg/h) konstruisali smo mikrodozator. Kapacitet dozatora se može projektovati prema potrebama korisnika i nije tehnički ograničen.

Upravljanje se vrši pomoću potenciometra koji se nalazi na upravljačkom razvodnom ormanu dozatora. Udaljenost razvodnog ormana od samog dozatora može biti do 100m. Upravljanje se može vršiti i preko računara, što obezbeđuje mogućnost programiranja rada dozatora za duži vremenski period.

 

Pored mlinsko-pekarske industrije dozator nalazi primenu i u fabrikama stočne hrane, hemijskoj industriji, industriji građevinskog materijala...

Poslednje ažurirano utorak, 12 mart 2013 10:15