petak, 18 jan 2019
You are here: Home

Who's Online

Imamo 6 gostiju na mreži

Temperatura u Novom Sadu

Click for Novi Sad, Serbia Forecast

Login FormKursna lista

Welcome to the Frontpage
STM Wi/Fi PDF Štampa El. pošta
Napisao Marko Ivetic   
utorak, 21 februar 2017 10:56

NOVO

 

Do sada su se svi imaoci podnih skladišta suočavali sa problemom očitavanja temperature robe. Podna skladišta su objekti sa specifičnim načinom punjenja i pražnjenja, pa u njih, najčešće, nije moguće ugraditi stacionarni sistem za merenje temperature robe. Zbog ovog smo pre par godina konstruisali prenosni merač temperature robe, koji je naišao na dobar odziv kod naših potrošača. Pokazao se odlično kod manjih objekata. Za veće objekte je potrebno previše vremena za upotrebu ovog merila na svakodnevnoj bazi.

 

Zbog svega gore navedenog smo spremili novo merilo koje se sastoji od sondi koje se zabadaju u robu nakon punjenja podnog skladišta. Komunikacija između sondi i razvodnog ormana za očitavanje temperatura se ostvaruje bežičnim putem. Ovako koncipiran sistem omogućuje korisniku da nakon punjenja postavi sonde i da ih ukloni pre samog pražnjenja objekta. Tokom ostatka procesa eksploatacije nema potrebe za dodatnom manipulacijom elementima sistema.

 

Sama sonda je izrađena od savitljive cevi od nerđajućeg čelika. Savitljivost cevi omogućuje laku manipulaciju i u objektima sa niskim krovom. Standardna dužina sondi je 6m, mada je moguća i izrada drugih dužina sondi po upitu. Svaka sonda sadrži tri merna senzora.

Sonda se napaja baterijom koja je predviđena za rad u eksplozinim sredinama poput skladišta za zrnastu robu. Rok trajanja baterije je minimalno tri godine.

Izmerene temperature se očitavaju na displeju na razvodnom ormanu, a postoji i mogućnost povezivanja sa računarom.

Poslednje ažurirano utorak, 21 februar 2017 11:19
 
Prenosni merač temperature - TKP2 PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 14 april 2010 11:00

NOVO

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Konstrukcija : nerđajući čelik (inox)
Merna dužina
: 3m (ili 2m)
Br. senzora
: 4
Napajanje : 9V
Prikaz
:
lokalni displej (LCD)

 

Poslednje ažurirano utorak, 21 februar 2017 11:10
Opširnije...
 
Silotermometar STM3 PDF Štampa El. pošta
Napisao Marko Ivetic   
utorak, 21 februar 2017 10:20

TEHIČKE KARAKTERISTIKE SILOTERMOMETRA STM-3:


Temperaturni opseg : -20°C do 80°C
Greška merenja : +0,5°C
Napajanje : 220 V
Radni napon : +5 V
Prikaz rezultata : displej na ormanu i / ili na računaru
Komunikacija sa računarom : RS-485 i RS-232, WiFi, ethernet
Max broj mernih mesta po termovešalici : 12
Max. broj termovešalica za jedan razvodni orman : 24(12 mernih mesta) *
* Moguće je, pomoću računara, povezati više razvodnih ormana u jedinstven merni sistem. Moguće je preko interneta pratiti izmerene temperature.

Od trenutka kada smo proizveli prvi silotermometar, uvek smo težili boljem i modernijem. Uzimajući u obzir zahteve naših klijenata, uočene nedostatke i pojavu novih tehnologija razvijali smo bolje i modernije merilo. Najnovija (treća) generacija silotermometra proizvodnje Tehnika Komerc je puštena na tržište 2015. godine,

Silotermometar STM-3 koristi najmodernije digitalne senzore, što omogućuje preciznije merenje temperature i jeftiniju izradu.
Poslednje ažurirano utorak, 21 februar 2017 11:18
 
Sertifikat Ex izvedba PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
nedelja, 23 februar 2014 20:59

NOVOSTI

 

Obaveštavamo sve svoje partnere da za silotermometar STM-1.2 posedujemo sertifikat o Ex zaštiti - Sertifikat br. 0070/2014 izdat 5.2.2014. god. od strane Instituta za preventivu iz Novog Sada.

 

Ovim sertifikatom se potvrđuje da je uređaj protiveksplozivno zaštićen i da je bezbedan za ugradnju u silose.

 

Želimo da Vas podsetimo da je zakonski obavezujuće da svaki silostermometar koji se ugrađuje poseduje i sertifikat o Ex zaštiti.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 24 februar 2014 08:11
 
Nema više žigosanja PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
utorak, 11 januar 2011 13:56

 

28.07.2010. god. stupio je na snagu novi Pravilnik o vrstama merila za koja je obavezno overavanje i vremenski intervali njihovog periodičnog overavanja. Pravilnik je donet od strane Direkcije za mere i dragocene metale i objavljen je u "Službenom glasniku RS" br. 49/10 od 21.07.2010. god.

Ovim pravilnikom je propisano da silotermometar više ne spada u vrstu merila za koje je obavezno overavanje. To konkretno znači da se ubuduće merilo neće žigosati i neće se izdavati potvrda o ispravnosti merila. Utvrđivanje tačnosti i ispravnosti rada merila će se ubuduće vršiti etaloniranjem. Ovim postupkom se upoređuju rezultati merenja sa propisanim etalonima. Nakon ispitivanja izdaje se potvrda koja nije vremenski ograničena. Ovo znači da se korisniku merila prepušta da određuje periodiku pregleda u odnosu na sopstvene potrebe (zahtevi protiv požarne inspekcije i kontrola kvaliteta raznih standarda).

Očekujemo zvaničan stav protivpožarne inspekcije o ovoj promeni zakonske regulative.

Za konkretnije obaveštenje slobodno nas kontaktirajte.

Poslednje ažurirano nedelja, 23 februar 2014 21:12
 
« PočetakPrethodna12SledećaKraj »

Strana 1 od 2